T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda Kontrol Görevlisi Kursu Tamamlandı

Yayın Tarihi : 10.10.2016

         İl Müdürlüğümüzce 03-07 Ekim 2016 tarihleri arasında Gıda Denetim ve Kontrol Hizmetlerinde görev alacak personele yönelik düzenlenen, eğitime ilişkin  "Kontrol Görevlisi Kursu" sona erdi.

         İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen "Kontrol görevlisi kursuna"; merkez ve ilçe müdürlüklerimizden 27 kursiyer katılarak, kurs sonunda  " Kontrol Görevlisi" unvanı almaya hak kazandı. Beş gün süren eğitim sürecinde kursiyerlere, 5996 sayılı kanun, 5326 sayılı kanun ve ceza uygulamaları, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik ve prosedürler, Hijyen Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Kayıt ve Onay Yönetmeliği, Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Zehirlenme Prosedürü, Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği, Numune Alma Prosedürü, mikrobiyolojik, mitotoksin, pestisit, dökme ve dondurulmuş ürünlerden numune alma ve GGBS hakkında bilgi verildi. İlimizde faaliyet gösteren Tesislerin ziyaretleri ile uygulamalı denetim yapıldı.

         İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet SEZER sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada: "Gıda sektörü sürekli yaşayan bir sektördür, bu sektörde görev yapmanın en önemli şartlarından birisi yapılan işe önem verilmesi, kıymet verilmesidir. Gıda kontrolörlüğü zor ve özen isteyen bir görevdir, bunu başarmak içinde sürekli mevzuatların takip edilmesi gerektiğini, Bakanlık olarak tarladan sofraya gıda güvenliği bizim en önemli hedefimiz olmuştur. Hepinize görevinizde başarılar diliyorum." dedi.  Daha sonra kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle program sona erdi.