YUKARIOKÇULAR KÖYÜMÜZDE AÇILAN SÜT HİJYENİ KURSU SONA ERDİ…
Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, İlimiz Yukarıokçular köyünde 26-29 Mart 2018 tarihleri arasında 4 (dört) gün müddetle açılan Süt Hijyeni kursu sona erdi. Söz konusu kursa ,Yukarıokçular köyünden 8 i kadın olmak üzere toplam 24 üretici katıldı. İl Eğitim ve Yayım Programı kapsamında açılan Süt Hijyeni Kursunda üreticilere; başta ağır hijyeni olmak üzere, meme ve sağım hijyeni ile sütün sağımdan sonra muhafazası, soğutma tankları ve sütün işleme tesislerine nakli konusunda teorik bilgilerin yanında uygulamalı bilgilerde verildi.
Kursiyerler Kızılkeçili köyündeki süt soğutma tankına götürülerek, buradaki süt soğutma merkezinde hijyen şartları ve sütün soğutma tankında muhafazası sırasında tutulacak formlarla ilgili bilgiler verildi. Kursiyerler ayrıca Çınarlı köyünde güneş enerjisi ile çalışan bir keçi işletmesine de götürülerek burada da makinalı sağımda uygulanacak hijyen kuralları uygulamalı olarak gösterildi. Kursiyerler son olarak Ezine ilçesindeki Beyaz peynir ve Kaşar peyniri işleyen bir tesise götürülerek, sütün fabrikaya girişinden mamul hale gelinceye kadarki aşamaları ve tesis de uygulanan hijyen kuralları konusunda bilgi verildi.
Kurs sonunda yapılan sınavda 23 Kursiyer Başarı Göstererek Sertifika Almaya Hak Kazandı.