T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Hizmetiçi Eğitim

Yayın Tarihi : 19.04.2018

İyi Tarım Uygulamaları Hizmetiçi Eğitim" Toplantısı Düzenlendi…

Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "İyi Tarım Uygulamaları kapsamında Hizmetiçi Eğitimi"  İl Müdürlüğü Toplantı salonunda yapıldı.

Eğitime İl ve İlçe Müdürlükleri teknik personeli, Kütahya ve Bursa İl Müdürlüklerinden gelen teknik personel ile Danışmanlık firmalarının personeli katıldı. Hizmet içi Eğitim üç gün sürdü. 

İl Müdürü Erdem Karadağ'ın eğitimin açılışında yapmış olduğu konuşmasında; Çanakkale İlinde İyi Tarım Uygulamalarına 2008 yılında 2 üretici ile 396 dekar alanda başlanıldı. 2017 yılı sonuna gelindiğinde 27 üründe, 672 üretici 64.974 dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları yapılmaya başlanmıştır. İl Müdürlüğü olarak hedefimiz, çok fazla üreticiye bu uygulamayı benimsetmek ve daha büyük alanlara ulaştırmaktır. Gıda güvenliği için İyi Tarım Uygulamaları mutlaka benimsememiz ve yaygınlaştırmamız gereken bir üretim sistemidir. Amacımız tarımsal üretimi gerçekleştirirken çevre ve insan sağlığını korumak, hayvan refahını sağlamaktır" dedi.

Eğitimde; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak EGESEL Globalgap Türkiye temsilcisi Seda KIZILOK,  CTR Uluslararası Belgelendirme ve Denetim Ltd.Şti. den Dilek Erdin ELİVAR, İl Müdürlüğü personellerinden Zuhal ÖZDEMİR, Gülistan TAŞDEMİR ve Gamze KORKMAZ İyi Tarım Uygulamalarının genel prensipleri, Kalite yönetim sistemleri, sistem denetimleri ile sertifikasyon işlemleri hakkında bilgiler verdiler.

Toplam 75 kişinin belge aldığı eğitim sonrasında Çanakkale'de Bitkisel Üretim, Hayvansal Üretim, Su Ürünleri kapsamında İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaştırılması için faaliyetler planlandı.

            Eğitimde İyi Tarım Uygulamaları yapmakta olan Kepez Meyvecilik A.Ş. nin İşletmesine ve üretim alanlarına da gidilerek sahada uygulamalı olarak eğitim verildi. 3 gün süren Eğitim sonrasında toplantıya katılan personele İl Müdürü Erdem KARADAĞ tarafından Katılım Belgesi verilerek eğitim tamamlandı.