T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda Hijyeni ile ilgili eğitim verildi

Yayın Tarihi : 11.05.2018

Çanakkale de Fırınlarda Çalışan Personellere

 Hijyen Eğitimi Verildi…

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile imzalanan protokol kapsamında, Çanakkale de fırınlarda çalışan personele Gıda Hijyeni ile ilgili eğitim verildi.

 Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çanakkale Lokantacılar, Gazinocular ve Fırıncılar Odası ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü arasında yapılan işbirliği ile Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda Gıda Hijyeni Eğitim toplantısı yapıldı. 

Toplantıda; Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğün den Gıda Mühendisi Gamze KORKMAZ Bakanlık talimatları gereği Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile ilgili mevzuat bilgileri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Dr. Nükhet ZORBA Gıda Hijyeni ile ilgili fırınlarda çalışan personele bilgiler verdi.

Eğitime Çanakkale fırınlarda çalışan 98 personel katıldı. Eğitim sonun yapılan sınavda başarı gösteren 98 adet katılımcı "Hijyen Eğitimi Belgesi" almaya hak kazandı.